Edzésformák

Zsírgyilkos alakformáló

Az edzés bemelegítéssel indul, ahol fokozatosan emeljük a pulzust, az egyszerű lépésektől – gyakorlatoktól – indulunk és haladunk egészen az összetett, intenzív gyakorlatokig...
Az edzés bemelegítéssel indul, ahol fokozatosan emeljük a pulzust, az egyszerű lépésektől – gyakorlatoktól – indulunk és haladunk egészen az összetett, intenzív gyakorlatokig. A bemelegítés vége, tulajdonképpen az edzés cardió blokkjának a „betanulása”.

Az edzés során alacsony intenzitású súlyzós blokkok váltakoznak saját testsúlyos magas intenzitású részekkel. Az edzés vége mindig törzserősítés (hasizmok és a háti szakasz erősítése). Nagy hangsúlyt kap az edzésen a teljesítmény fokozása és az állóképesség növelése. A terhelés ilyen szintű hullámzásának köszönhetően még jóval az edzés után is zajlik a zsírégetés. Kalóriagyilkolás, teljes testes edzés, totális eufória.

FullBody alakformáló

Az edzés bemelegítése nagyon intenzív, hiszen maga az óra is elég magas pulzusszámon zajlik. Az órán a bemelegítést követően jellemzően blokkokban dolgozunk...
Az edzés bemelegítése nagyon intenzív, hiszen maga az óra is elég magas pulzusszámon zajlik. Az órán a bemelegítést követően jellemzően blokkokban dolgozunk. Az első blokk egykezes súlyzós gyakorlatokra épül, ahol is nagyobb súlyokkal (5 kg-10 kg) dolgozunk meghatározott ismétlésszámra több pihenőidővel. Ezt követi a saját testsúlyos blokk, melynek segítségével komplexen az egész testet megdolgoztatjuk. Ez a blokk már intenzívebb mint az előző. Az edzést záró harmadik blokk pedig 12-16 perc kőkemény kardió 150-160 Bpm zenére meghatározott munka és pihenőidő beiktatásával. (a pihenőidő minimális. :))

Step Alakformáló

Az óra egészében step lépcsőt használunk. A step lépcsőn történő bemelegítést követően az egyszerű lépéskombináció betanulása következik, melyet bárki könnyen elsajátíthat...

Az óra egészében step lépcsőt használunk. A step lépcsőn történő bemelegítést követően az egyszerű lépéskombináció (NEM KOREOGRÁFIA!!) betanulása következik, melyet bárki könnyen elsajátíthat. Ezt a lépéskombinációt használjuk az óra folyamán többször az erősítő részek közé beékelve többször ismételve. Az erősítő részek vagy saját testsúlyos blokkok, vagy kisebb súlyokkal (3-5 kg) történő gyakorlatokat fűzünk egymásba.Kiváló mozgásforma a lábak és farizom  erősítésére, formálására, a súlyfelesleg csökkentésére.

Cross

A Cross az USA-ból származó, folyamatosan változó, magas intenzitású, funkcionális edzés- és mozgásforma...

A Cross az USA-ból származó, folyamatosan változó, magas intenzitású, funkcionális edzés- és mozgásforma. Célja egy átfogó, a hétköznapokban is jól használható edzettség létrehozása. A Crossban az a speciális és egyedi, hogy nem specializálódik, vagyis az összes motoros képességet (erő, gyorsaság, állóképesség, koordináció, hajlékonyság, egyensúly...) együttesen fejleszti. Ezt az átfogó képességfejlesztést olyan sportágak mozgásanyagával éri el, mint az olimpiai súlyemelés, erőemelés, atlétika, torna. Csoportos edzésforma, melynek során közösen, egymást is motiválva teljesíthetők a napi kihívások.

TRX And MORE

A TRX Suspension Trainer a funkcionális edzés egyik alapeszköze, amely izomláncok edzését teszi lehetővé...

A TRX Suspension Trainer a funkcionális edzés egyik alapeszköze, amely izomláncok edzését teszi lehetővé. A TRX egy mozaik szó, jelentése teljes testtel végzett ellenállásos edzés (Totalbody Resistance Exercise). A Suspension Trainer egy könnyen hordozható heveder-rendszer, mely mobil edzőteremként használható. A felfüggesztéses edzés (Suspension Training) jellemzője, hogy a felhasználó kezét vagy lábát egy felfüggesztési pont tartja, miközben a másik végtaggal a talajon támaszkodik. Ellenállásként a saját testsúlyt használja, az intenzitást a test talajjal bezárt szöge illetve a stabilitás adja. Ezáltal gyakorlatok százainak elvégzését teszi lehetővé. Alkalmazható bárhol, bármilyen fittségi szinten, és bármilyen fittségi célhoz. Használatával erőt, állóképességet, koordinációt, hajlékonyságot, és a core izmok stabilitását tudjuk fejleszteni. Az eszközt Randy Hetrick fejlesztette ki az amerikai haditengerészet elit alakulatánál, az ezredforduló körüli években. Fitness Anywhere nevű cégét 2004-ben alapította. (a definició forrása: Wikipedia)

Heti négy alkalommal van lehetőség a Fitpointban TRX edzésen részt venni, ezen edzések egymásra épülnek, edzésprogramozási szempontból kiegészítik egymást:
kedden és pénteken túlnyomó részt az erőfejlesztés a cél, kevés intenzív mozgással
szerda az intenzív mozgások napja, fókuszban a robbanékonyság és az állóképesség
a hétfő a TRX gyakorlatok technika csiszolása mellett nem titkoltan az izomnöveléshez szükséges terheléssel telik.

Az edzéseken bárki részt vehet, mert úgy épülnek fel, hogy a feladatokat a 70 évesek és a 16-évesek is, a haladók és a kezdők is meg tudják csinálni, a különbséget pusztán a terhelés mértéke, a súlyok nagysága vagy a feladatok nehézségi foka jelenti. A TRX edzéseket olyanok is nyugodt szívvel látogathatják, akik különböző sérülésekkel pl. izületi-, izom- vagy gerincproblémákkal küzdenek.


Kettlebell

A Strongfirst egy rugalmas és komplex edzésrendszer, középpontjában az erőfejlesztéssel, mozgástanulással. Modern kutatási eredmények fgyelembevételével, de...

A Strongfirst egy rugalmas és komplex edzésrendszer, középpontjában az erőfejlesztéssel, mozgástanulással. Modern kutatási eredmények fgyelembevételével, de a hagyományos orosz kettlebell edzés tapasztalataira alapozva fejlődött és fejlődik a rendszer a mai napig.

Fő eszköze a kettlebell, de ezen kívül saját testsúlyos gyakorlatokat, más eszközöket is használunk. A kettlebell füles kiképzése és eltolt súlypontja egyedülálló lehetőséget nyújt a lassú erősítésen kívül gyors, robbanékony, un. ballisztikus gyakorlatok végzésére.

Azonban a középpontban nem az eszköz van, hanem az ember, az alapoktól, egyénre szabva építjük fel a mozgást, kijavítva a korábban rosszul rögzült mozgásmintákat. A módszer messze túlmutat a youtube-akadémiáról elleshető tudáson, instruktoraink folyamatosan képzik magukat, így garantálva a biztonságos fejlődést mindenki számára.
A kettlebell ugyanis nem csak egy súlyzó, aminek történetesen más alakja van. Megvannak a maga szükséges technikái, ill. a mozgás mechanikájában bizonyos módosításokra van szükség.Elérhetőségek

8800 Nagykanizsa, Zrínyi Miklós u 15.

Tel.: (30) 419 7880

fitpointnk@yahoo.com

Nyitva tartás

Legfrissebb hírek

Hír még nincs létrehozva.